12 Eylül 2007 Çarşamba

4 - Özel Ders Aldırmamı Çocuğum İstemiyor, Ne Yapmalıyım ?

4. Özel Ders Aldırmamı Çocuğum İstemiyor, Ne Yapmalıyım ?
Çocuğunuz istemeden aldıracağınız özel dersin hiçbir faydası dokunmayacaktır. Önce çocuğunuzu karşınıza alıp sakince konuşun. Özel ders istememesinin sebebini araştırın. Sebepler şunlar olabilir:

  • Aslında derse ihtiyacı olduğunun farkındadır, ancak istemem yan cebime koy diyor olabilir। Maalesef bunu anlamanın yolu dersi aldırmak ve gözlemlemektir।
  • Aslında derse ihtiyacı olduğunun farkındadır, ancak mali durumunuzun buna yeterli olmadığını zannetmesi veya bilmesidir। Zannediyorsa bütçeniz doğrultusunda bir destek yapabileceğinizi söyleyin. Gerçekten mali durumunuz uygun değilse de ya siz yardımcı olmaya çalışın ya da bir yakınınızdan ( komşu çocuğu, bir akraba gibi ) yardımcı olmasını rica edin.
  • İlginizi çekmek için yapmış olabilir। Sizinle oturup vakit geçirmek ve hatta hiç yardımcı olamayacağınızı bile bilse sizinle oturup ders çalışmayı isteyecektir। Bu durumda çocuğunuzun ilgi isteğini gerçekleştirmeniz her şeyden önce gelmelidir। Çünkü anne babalarından ilgi sorunu yaşayan öğrenciler bu istekleri uzun süre yerine getirilmediği taktirde bazı yanlış arkada seçimleriyle aradıkları ilgiyi bulabilirler veya bulduklarını zannedebilirler। Aman dikkat !! çocuğunuzun ilgi eksikliğini gidereceğim derken fazla şımartmaya kalkmayın। İlginizi gösterin ancak yapması gerekenleri de yapması gerektiğini hatırlatmayı utmayın।
  • Çocuğunuz bu zayıflığını utanç meselesi saydığından kendi başına çözmeye çalışıyor olabilir। Bu durumda ona güvendiğinizi belli edin। Ancak özel ders aldırmanın bu güveninize ihanet olmadığını, aldıracağınız özel dersin ona ileride faydası olacağını anlatın।

Hiç yorum yok: